d’abril 01, 2011

Premis Delta

Que són els premis delta?
L'exposició "Premis Delta: 50 anys amb el disseny 1960-2010" reuneix per primera vegada una àmplia selecció retrospectiva d'objectes guardonats amb els prestigiosos Premis Delta, atorgats des de 1961 per ADI-FAD, l'Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i del Disseny de Barcelona. Des del seu inici, els Delta van tenir l'objectiu de donar suport i destacar l'excel lència en el disseny i la producció d'objectes industrials a Espanya.

Que es el FAD i quines categories hi ha?
El Foment de les Arts i del Disseny és una associació privada, independent i sense ànim de lucre, que té l'objectiu de promoure el disseny i l'arquitectura dins la vida cultural i econòmica del país. El FAD s'articula a través de sis associacions que representen les diferents disciplines del disseny:
ADI-FAD (disseny industrial)
ADG-FAD (disseny gràfic i comunicació visual)
ARQUIN-FAD (arquitectura i interiorisme)
A-FAD (art i artesania)
ORFEBRES-FAD (joieria contemporània)
MODA-FAD (imatge i moda)

Sel.lecciona tres objectes de la exposicio PREMIS DELTA, 50 anys  amb el disseny i fes una descripcio completa  de cada  objecte:

 Ampolla de Font Vella (1998-1999) per Morera Shining.
Es un disseny que deriva de les exigencies ecologiques i a l'hora manté la bellesa de la forma de l'ampolla. Transforma un objecte poc atractiu com el plàstic en algo harmònic.

"Banc Lungo Mare" premi Delta d'Or al 2001, per Enric Miralles i Benedetta Tagliabue.
Construïda per Escofet 1886 S.A. i disseny de Miralles Tagliabue EMBT.
 Guanya el premi per la incorporació de noves funcions no predeterminades en el mobiliari urbà (ajuda a ordenar un espai). Te molta creativitat i originalitat en el seu disseny.


"Motocilcleta Impala": Premi Delta Dor al 1962, per Leopoldo Milá.
Dissenyada i construïda per Montesa S.A. i Permanyer S.A.
Guanya el premi per la evolució de la creació de motocicletes del moment, fa disntinguirla de les altres per la relació entre funció i disseny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada