de novembre 22, 2010

Ressenya Mariscal

El passat divendres 19 de novembre vam anar a Barcelona per veure la exposició de Mariscal a la Pedrera.

Francesc Xavier Errando i Mariscal (València, 1950) és un dissenyador i artista valencià la tasca del qual ha cobert una àmplia gamma de mitjans, que van des de la pintura i l'escultura al disseny d'interiors i paisatgisme.
 Va néixer, en una família d'onze germans i germanes i des de 1970, ha estat vivint i treballant a Barcelona. El seu llenguatge és sintètic, amb pocs traços i molta expressivitat. Va començar a estudiar disseny a l'`Escola Elisava de Barcelona, que aviat va deixar per tal de poder aprendre directament del seu ambient i seguir els seus propis impulsos creatius. Els seus primers passos foren en el món del còmic underground, una tasca que combinà amb la il·lustració, l'escultura, el disseny gràfic i el disseny d'interiors.


En aquesta exposició es podien veure alguns dels treballs de Mariscal: primerament trobabem tota una sala plena dels seus esbossos amb cares dibuixades i posibles idees, a més trobabem la seva passió per la caligrafia i les lletres que ell amb xapa va crear (a la imatge superior), els cartells i portades que ha fet per a diferents revistes o marques de roba o fins hi tot tenim els logos que ha creat (zoo de barcelona, ajuntament de...) i per finalitzar vam veure una mica de la nova pel.lícula que esta dirigint:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada