d’octubre 27, 2010

Comentari d'una Pel.lícula

1. Quina diríeu que és la temàtica o temàtiques que tracta la pel·lícula?
La pel.lícula Blow Up diferents temes com són la fotografia (el treball del protagonista), la pasió ( amb les menors o anb la suposada compliç), el misteri (cuan descobreix l'assasinat)

2. Escull un personatge i fes una explicació de com ha estat caracteritzat. Digues com es comporta, com el veiem com a persona a través del seu físic, de la seva forma d'actuar, dels seus actes, de com parla. Explica quin paper té en la història. Observa si la seva manera d'actuar o pensar canvia al llarg de la pel·lícula. Quin paper creus que juga en la pel.lícula? Què creus que se'ns explica a través d'aquest personatge? També pensa si el podem relacionar amb algun altre personatge de ficció que coneguis o amb algun tipus de persones reals.
Les noies menors: les menors es comporten com nenes insistin al protagonista perque els hi fagi una sesió de fotos. Aparentment semblen jovenetes, vesteixen malament pero son guapes. Actuen inmadurament insistin al fotógraf  fins l'aborriment arrivan inclús a perseguir els eu cotxe.
Aquestes ens fan veure el poder y lo famós que es el fotograf fent amb elles el que vol (les despulla y tot).

3. En altres unitats hem parlat de les estructures argumentals i del muntatge de les pel·lícules, de l'organitzaciódel temps i de l'espai. Què destacaries de l'estructura de Code Inconnu i del muntatge d'aquesta pel·lícula? Què et sorprèn? Què t'interessa d'aquest aspecte? Per què creus que el director ha optat per explicar-nos allò que succeeix d'aquesta manera?
La pel.lícula esta formada per molts plans estàtics que em van sorprendre molt, no te gaires plans detall (exteptuan l'augment de les fotografies per veure el cadàver). M'ha interessat la forma en que enfoca les coses es força diferent de lo que estem acostumats a veure per exemple la música es casi inexisten i esta tto basat en un sol dia.. amb un guió difficil de entendre on succeeixen coses impossibles. El director ossibleemnt volia fer algo diferent, innovar, cridar l'atenció... per això crea la pel.lícula d'aquesta forma.

4. Què destacaries de com es treballa amb la càmera, de com aquesta ens mostra les coses?
Es en molts casos fixe: cuan fa les fotografies semble més importan les fotos que feia en aquell moment que la propia filmació de la pel.lícula. També hi apareixn molts plans generals. Els plants detalls són casi inexistens en la pel.licula

5.Què podem dir de la banda sonora de la pel·lícula? És important la música? Són importants els sorolls?
La música en la peli es casi inexisten, dona més importancia a la respiració o a la mirada dels actors en moments complicats, que restaria la música, penso que no vol dirnos com s'ha de sentir l'espectador en cada moment per la música sino per una bona interpretació.

6. Tria dues o tres seqüències de la pel·lícula que t'hagin semblat interessants i explica allò que pensis sobre elles.

7. Al llarg de la pel·lícula apareixen referències a d'altres mitjans artístics, d'altres formes d'expressió i representació de la realitat: hi apareixen fotografies, rodatges de pel·lícules, assaigs de teatre i també hi apareix la música. Per què diries que Haneke intercala tots aquests elements i els fa sortir a diferents escenes de la pel·lícula?
Per tal de mantenir l'atenció de l'espectador, impactar. Vol crear algo original utilitzan els diferents mitxans artístics .

8. Què penseu de l'inici i l'acabament de la pel·lícula? I del títol?
Semble que acava casi com somença: amb els mimos pel mig fent una performance pel carrer demanan diners i al final jugan a tennis. Blow Up significa com explosionar cosa que feia ell a les models.

9. Creus encertada la manera com Haneke ens explica una part d'allò que succeeix contemporàniament en una gran ciutat com París?
Pot ser pero es basa massa en la vida del protagonista, ni tan se vols se sap que es París la ciutat on viu, la diea de mostrar el que passa en un petit estudi esta bé però hauria d'apareixer més el context.

10. Comenta també altres aspectes que t'hagin semblat interessants, o també aquells que consideris negatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada